10 Ocak 2015 Cumartesi

BYS’nin Ön Açılışı Seyitömer'de Yapıldı



06.01.2011


BYS’nin Ön Açılışı Seyitömer'de Yapıldı.






17 Aralık 2010 tarihinde yapılan geniş katılımlı bir toplantı ile Bakım Yönetim Sistemi (BYS) yazılımının tanıtımı ve ön açılışı gerçekleştirilmiştir. Toplantı, Genel Müdür Yardımcımız Mehmet BİÇER’in yanı sıra Seyitömer Termik Santralı Müdürü Nevzat DEMİRAY, Tunçbilek Termik Santralı Müdürü Aziz TIĞ ve Orhaneli Termik Santralı Müdürü Ercan ATLILAR,  Ar-Ge Müdürü Dr.Mehmet BULUT, EÜAŞ Ar-Ge BYS Proje Yönetim ve HAVELSAN A.Ş. Proje Yönetim birimlerinin de içinde olduğu 53 kişinin katılımı ile gerçekleştirilmiştir.                                                                                                                                                                                                                                                                                                               


HAVELSAN A.Ş tarafından yapılan sunumlarda projenin mevcut ilerlemesi hakkında katılımcılara bilgi verilmiş ve BYS Yazılımına yönelik fonksiyonel bir tanıtım gerçekleştirilmiştir. Bakım Yönetim Sisteminin pilot santrallerde uygulamaya başlamasıyla kullanıma alınacak olan Kiosk cihazının tanıtımı yapılmış ve uygulamalı olarak kullanımı gösterilmiştir. Bakım Yönetim Sisteminin devreye alınmasından sonra kiosk cihazları ve standart bilgisayarlar kullanılarak BYS Yazılımına web üzerinden her yerden erişim imkanı olacağı ifade edilmiştir.




Bakım Yönetim Sisteminin devreye alınmasına yönelik yazılım test çalışmaları çoğunlukla tamamlanmış olup sistemin mevcut Kurumsal Kaynak Planlama Sistemi ile entegre çalışması planlanmaktadır. Bu kapsamda yapılan testlerin ve entegrasyon çalışmalarının da büyük çoğunluğu tamamlanmış durumdadır. BYS Yazılımı sayesinde bakıma yönelik tüm veriler merkezi bir veri tabanında tutulacak ve kurum hafızasının korunması sağlanacaktır. Bakıma yönelik süreç bazlı sistematik bir yaklaşım geliştirilmiş olunacak ve bu yapı kuvvetli bir yazılım alt yapısı ile desteklenecektir. Pilot çalışmaların başarı ile tamamlanmasından sonra BYS’nin tüm santrallere yaygınlaştırılması planlanmaktadır. Bu ön açılış ile birlikte BYS sistemi ekipman listelerinin kontrolü amacı ile pilot santrallerde ve EÜAŞ Genel Müdürlüğü’nde yer alan bazı kullanıcılara sınırlı yetkilerle açılmıştır.  ​



http://www.euas.gov.tr/Sayfalar/HaberDetay.aspx?rid=63&lst=HaberlerListesi