10 Ocak 2015 Cumartesi

SİNOP NÜKLEER SANTRAL PROJE SAHASI MITSUBISHI ŞİRKETİ TARAFINDAN İNCELENDİ.

SİNOP NÜKLEER SANTRAL PROJE SAHASI MITSUBISHI ŞİRKETİ TARAFINDAN İNCELENDİ.



http://www.euas.gov.tr/Sayfalar/HaberDetay.aspx?rid=458&lst=HaberlerListesi


17.07.2014
SİNOP


Mitsubishi Heavy Industries (MHI) Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Hideaki OMIYA-San, üst düzey yöneticilerinin de yer aldığı heyet ile birlikte Nükleer Santral Daire Başkanlığı yöneticileri eşliğinde 09 Temmuz 2014 tarihinde Sinop Nükleer Santral Projesi Sahasına bir inceleme ziyareti gerçekleştirdi.​
 
Saha incelemesine Mitsubishi Heavy Industries Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Hideaki OMIYA-San, Kıdemli Başkan Yardımcısı Masanori KOGUCHI-San, Nükleer IPP Geliştirme Bölüm Başkanı Kentaro Hosomi-San, Mitsubishi Şirketi Kıdemli Başkan Yardımcısı Tetsuji NAKAGAWA ile birlikte 7 kişilik Japon heyeti katılım sağladı. Japon Heyetine Nükleer Santral Daire Başkanı Dr. Mehmet BULUT, Saha Etütleri Şube Müdürü Erhan İSLAMOĞLU ve Sinop NS Koord. Mrk. Müdürlüğü personeli eşlik etti.
 
Saha ziyareti öncesi, Sinop NS Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü ofisinde heyete proje sahası ile ilgili bilgilendirme sunumu yapılarak sahada yapılan çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgi verildi. Ziyaretin ardından Sinop Valisi Yavuz Selim KOŞGER, heyeti makamında kabul etti ve görüş alış verişi yapıldı.  Toplantı sonrası Sinop NS sahasına geçildi ve heyet ile birlikte denize olan uç kısma kadar saha ziyareti gerçekleştirildi. Ziyaret esnasında İnce burun Deniz Feneri mevkileri de heyet tarafından ziyaret edildi.
 
Mitsubishi Heavy Industries (MHI) Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Hideaki OMIYA-San ve beraberindeki heyet ziyaretten memnuniyetlerini dile getirerek aynı gün Sinop’tan ayrıldı.