10 Ocak 2015 Cumartesi

MITSUBISHI ŞİRKETİNDEN SİNOP NÜKLEER SANTRAL PROJE SAHASINA ZİYARET

MITSUBISHI ŞİRKETİNDEN SİNOP NÜKLEER SANTRAL PROJE SAHASINA ZİYARET








http://www.euas.gov.tr/Sayfalar/HaberDetay.aspx?rid=409&lst=HaberlerListesi


07.03.2014
SÄ°NOP
 
Mitsubishi Corporation şirketinin üst düzeyli yöneticileri, Şirketimiz Nükleer Santral Daire Başkanlığı yöneticileri eşliğinde 01 Mart 2013 tarihinde Sinop Nükleer Santral Proje Sahasına bir inceleme ziyareti gerçekleştirdi.
 
Mitsubishi Heavy Ind. Åžirketinin Yönetim Kurulu Ãœyesi ve Enerji-Çevre Bölümü CEO’su Atsushi MAEKAWA-SAN, Nükleer IPP GeliÅŸtirme Bölüm BaÅŸkanı Kentaro HOSOMÄ°-SAN ve Nükleer Enerji Sistemleri Genel Müdürü Terumasa ONAKA-SAN ile birlikte MHI Türkiye Ofisi Genel Müdürü Komral ATA’nın yer aldığı 11 kiÅŸilik Japon heyetinin saha ziyaretlerine Åžirketimiz Nükleer Santral Daire BaÅŸkanı Dr.Mehmet BULUT, Lisanslama Åžube Müdürü Nurettin SAVRUK, Sinop NS Koord. Mrk. Müdür V. Fatih Murat KOCAOÄžLU ve Bakanlık NEPUD dairesi uzmanları eÅŸlik etti.
 
Sinop Nükleer Santral Proje Sahası ziyareti öncesinde düzenlenen yemekli toplantıda, tüm katılımcılara web tabanlı bir harita üzerinde sahanın tüm özellikleri, Sinop şehrine olan yakınlığı ve sahanın durumu hakkında brifing verildi. Toplantı sonrası heyet sahaya geçerek incelemelerde bulundu. Ziyaret esnasında mesire ve koruma alanı olan Hamsilos ve İnceburun Deniz Feneri de heyet tarafından incelendi.
 
Ä°ncelemelerin ardından Japon heyeti kendilerine eÅŸlik eden Åžirketimiz Nükleer Santral Daire BaÅŸkanı Dr. Mehmet BULUT ile BaÅŸkanlık yöneticilerine ve Bakanlık NEPUD Dairesi temsilcilerine teÅŸekkür ederek Sinop’tan ayrıldılar.